Nieuwsbrief van 28 februari

‘De Bruin, van bodedienst tot internationaal transportbedrijf’

Wij hebben jullie geduld lang op de proef gesteld, maar we naderen het eindpunt. Het redigeren, de opmaak en opnieuw scannen van foto’s heeft meer tijd gekost, dan dat wij gepland hadden. Daarnaast hebben wij ook te maken met de Covid-19 regels. De redactie, Wiebe Oegema, Karst Wierenga en Gerrit de Boer konden niet bij iemand thuis vergaderen. Dit hebben we opgelost door digitaal te vergaderen via Teams. Dit heeft als voordeel dat ook onze drukker Sjoerd Mulder regelmatig kan aanschuiven. Samen bekijken wij dan onze vorderingen, fouten in de tekst kunnen meteen worden aangepast. Regelmatig komen we foto’s in het boek tegen, waarvan de kwaliteit niet geweldig is. We gaan dan op zoek naar de originele foto‘s, iets dat vanzelfsprekend veel tijd kost. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dit geldt voor de foto’s, maar ook voor de teksten. De teksten zijn inmiddels door meerdere mensen gelezen, fouten worden gearceerd en verbeterd. Het einde is in zicht!

Hoe ziet onze planning eruit?

Drukker/vormgever Sjoerd Mulder heeft nog twee weken nodig om het boek druk klaar te krijgen. Als wij als werkgroep akkoord gaan met de drukproef, gaat het boek naar de drukkerij. Het boek bevat bijna 400 pagina’s, dus heeft de drukkerij er een beste kluif aan. Het boek wordt uitgegeven in een oplage van 2000 boeken.

Na het drukken van het boek gaat het naar de binderij. Het inbinden van de boeken zal ongeveer een week in beslag nemen. Daarna gaat het grootste deel van de boeken naar Leeuwarden, waar een gespecialiseerd bedrijf de boeken verzendklaar maakt en verstuurd. In dezelfde periode wordt een datum gepland waarop men het boek in Surhuisterveen kan afhalen. We verwachten dat het eerste exemplaar half april aangeboden kan worden aan Albert de Bruin.

In de volgende nieuwsbrief krijgt u meer informatie over hoe wij de boeken gaan uitdelen, die opgehaald worden uit Surhuisterveen.

Heeft nog vragen of opmerkingen, dan kunt u ons bereiken via de mail gsdeboer57@gmail.com .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *