Inschrijving nummer 1300

Een half uur nadat ik het “De Bruinboek”, had besteld werd ik gebeld door Dhr. Oegema met de mededeling dat ik de 1300e koper was. Ik ben Paul Hester 57 jaar en woon met vrouw en 2 kinderen in Bolsward. Ik ben ongeveer 23 jaar chauffeur geweest, begonnen bij de Rentex in Bolsward maar al vrij snel door naar Van der Schouw in IJlst, waar ik voornamelijk op Italië heb gereden. Er waren ook regelmatig ritten naar Polen en Frankrijk, maar Italië had duidelijk mijn voorkeur.

In die tijd kwam ik ook wel bij de Bruin in Surhuisterveen om volgens mij Kappa karton te laden. Wij laden veel keukenapparatuur en kerstartikelen terug in Italië, dus was het vaak een mooi rondje Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland (max 28ton) en weer naar huis. Prachtige tijd met natuurlijk de nodige wachturen aan de grenzen en douaneparkings, maar ook veel meer contact met collega`s van andere transportbedrijven. Hier zou ik wel een boek over kunnen schrijven.

Maar ja zoals veel van jullie wel zullen weten, in 2003 ging van der Schouw jammer genoeg failliet. En ben ik bij Wiersma Bolsward terecht gekomen, wel gelijk weer veel Italië gelukkig, maar daar heb ik ook Engeland leren kennen. Met tankcontainers van MMC de hele week in UK rondrijden en voor het weekend op de boot weer naar huis. Mooi land maar geef mij maar het zuiden. Wiersma bleef ook niet bestaan na mijn 1,5jaar contract. En er was geen plaats voor mij binnen de Fritom, en vanaf toen heb ik het roer omgegooid.

23 jaar internationaal gereden, veel van huis. Dat kon anders toen ik een aanbod kreeg om rijinstructeur te worden. Half jaar 3 dagen in de week leren, en bij Lootsma in Bolsward nog wat trucken. Eerst auto, maar al vrij snel motorrijles gaan geven. Daardoor kwam ik al vrij snel bij Dinkla in Balk terecht, inderdaad collega van Rudi Fortuin (wie kent hem niet) waar ik nu alweer 12 jaar als zelfstandig rijinstructeur werkzaam ben. Ik doe daar de C rijlessen, en code 95 praktijktrainingen, en sinds een half jaar ook LZV. Nu weten jullie een beetje wie er het 1300e boek heeft gekocht, en er naar uit ziet om het te gaan lezen, maar ook vooral nieuwsgierig is naar de mooie foto’s. Van misschien wel bekende plaatsen en personen. Een prachtig initiatief!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *