Inschrijving nummer 1000

Molle de Jong uit Smilde

Herinneringen aan Transportbedrijf De Bruin………..

Het zal rond 1974-1975 zijn geweest dat ik bij Transportbedrijf De Bruin in dienst trad. Het bedrijf stond toen nog op het oude adres in Surhuisterveen. Toen werkten daar Pieter Klaver, Wiebe Oegema, Rense Kats, Jan Douma, Remmelt (?). Later kwamen daar Haye Klaver en Willem (?) bij. Het was een gezellig team chauffeurs.

Mijn eerste rit maakte ik samen met Pieter Klaver naar Parijs op een MAN. Ik heb van deze man veel geleerd. Tweede rit zou ik weer met Pieter mee. Maar ja…kwam maandagmorgen te laat op de zaak. Toen moest ik van Gerben de Bruin banden verwisselen. Dat was echter geen succes!

’s Avonds met Jan de Bruin mee. Bij thuiskomst zei hij, dat ik wel los vertrouwd was. Ik ging nog met anderen mee totdat er een auto vrij was en ik zelfstandig op pad kon met mijn vracht. Ik weet het nog heel goed dat ik er trots op was om op een dikke Volvo te mogen rijden. Toen nog een poosje op een omgebouwde silo auto, waar een vaste huif op was gemaakt, gereden. Heb met die auto op diverse landen gereden. Mooie tijd!

Op een zaterdagmorgen zat ik bij Rep Holleman een pilsje drinken met mijn collega’s. De ouwe Gerben haalde uit alle vrachtauto’s de sleutels. Gelukkig had ik die van mij nog in de zak!

Nog jaren werkte ik bij andere bedrijven om vervolgens op 59 jarige leeftijd in de VUT te gaan om samen met mijn  vrouw, kinderen en kleinkinderen te genieten van het leven. Overdag ben ik nu wat bij een Loonbedrijf waar ik hand en spandiensten verleen.

Thuis vermaak ik me prima. Zit graag in onze grote tuin met vijvers en mooie zitjes. Hoewel mijn gezondheid soms wat te wensen overlaat, geniet ik met volle teugen van het leven als gepensioneerde vrachtwagenchauffeur!

Molle de Jong.

Eén antwoord op “Inschrijving nummer 1000”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *