Het boek is klaar!

Eindelijk is het zover: het boek is klaar!

We hadden vier jaar geleden niet kunnen bedenken wat we ons op de hals haalden. Andere bedrijven hadden al een boek uitgegeven en Karst, Wiebe en Gerrit vonden dat er ook een boek over De Bruin Transport moest komen. We vonden ook dat het niet een doorsnee boek moest worden, en dat iedereen een stem moest krijgen in het boek. Dat onze oproep zoveel verhalen en foto’s zouden opleveren hadden we niet kunnen bedenken. Het werd een sneeuwbal die ging rollen en steeds groter werd…

Albert vertelde over de geschiedenis van het bedrijf en vele anderen werkten mee aan het boek. Al die verhalen, beelden en herinneringen aan het bedrijf, afkomstig uit alle lagen van het bedrijf en daarbuiten, uit verschillende perioden en windrichtingen zijn verzameld in dit boek. De verhalen zijn gedrukte tekst geworden. Teksten worden bewaard en gelezen en op hun beurt maken ze weer nieuwe herinneringen.

Het was een gigantische klus, het was hard werken, maar met vereende krachten en met hulp van collega’s, het thuisfront en niet te vergeten Sjoerd en Folkert Mulder hebben we het gered.

We zijn apetrots op het resultaat: een boek van meer dan 400 pagina’s met vele verhalen, herinneringen en enorm veel foto’s. We hopen dat iedereen met heel veel plezier het boek gaat lezen en bekijken en dat er nog lang wordt nagepraat wordt over De Bruin Transport!

Afgelopen zaterdag 24 april hebben wij het boek overhandigd aan onze oud-directeur Albert de Bruin. Dit gebeurde op het terrein aan de Groningerstraat waar het bedrijf ooit was gevestigd. Albert had zich verbaasd dat er zoveel belangstelling voor een boek over De Bruin, ‘De Knoop’ zoals het in de volksmond ook wel genoemd werd. Hij prees Wiebe, Karst en Gerrit voor hun inzet om dit project te realiseren. Ook bedankte Albert het oud-personeel, leveranciers, opdrachtgevers voor het meewerken aan de tot standkoming van het ‘Boek der boeken’.

Na 11.00 uur werd de boek drive-in geopend door Siebren Klaver, die als één van de eersten een boek in ontvangst mocht nemen. Daarna kwamen veel mensen, waaronder ook tal van oud-personeelsleden langs om boeken op te halen, maar ook elkaar te ontmoeten op een Corona veilige afstand. Tot vier uur ging de uitgifte van de boeken door.

Wij willen nogmaals iedereen bedanken die ons hebben geholpen met het realiseren van het ‘De Bruin, van bodedienst tot internationaal transport’. In het bijzonder Rommie de Boer en Jakob Hilbrands voor het redigeren van de teksten, Gina Wierenga voor de logistieke zaken, tassen, bloemen e.d.. Daarnaast hebben Eva, Jakob, Rik, Foppie en Jacoba ons ook regelmatig geholpen, Gerben de Bruin voor het beschikbaar stellen van twee trekkers in de originele De Bruin kleuren, de verkeersregelaars Geert Stienstra en Henk Kraayinga en de familie de Poel die hun terrein beschikbaar hebben gesteld voor de boekpresentatie en boek drive-in.

Eind deze week hopen wij dat de meeste mensen die boeken hebben besteld, dat deze dan ook thuis bezorgd zijn. Liefhebbers buiten Nederland zullen de boeken iets later krijgen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Gerrit de Boer (06 4375 1192).Wilt u nog meer boeken bestellen, bezoek dan onze website www.debruinboek.nl . Daar vindt u de informatie hierover.
Veel lees- en kijkplezier, Wijbe Oegema, Karst Wierenga en Gerrit de Boer

Eén antwoord op “Het boek is klaar!”

 1. Goedemiddag,

  Wat is de inkoopprijs van het De Bruin boek voor Boekenwinkels?

  mvg
  Edwin Boelens
  Damster Boekhandel
  Dijkstraat 28
  9901 AS APPINGEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *